Predstave

V DEŽELI TAMTARAM                                         

V deželo Tamtaram se podamo po poti glasbeno-animacijske predstave in uživamo ob duhovitih, k optimizmu naravnanih pesmicah, ki v dinamičnem glasbenem ritmu opevajo domišljijski in stvarni svet.

Če je doslej abeceda komu delala težave, jo bo poslej zlahka osvojil preko pesmice. Tudi poimenovanje dni v tednu bo, skupaj z veverico, ki si vsak dan nadene drugačen klobuček, steklo brez težav.

Ob pesmi Zelena pekarna, otroci spoznajo številne rastline, iz katerih gozdni prebivalci pečejo kruh, rogljičke, pite...

V predstavi se mi pridruži še zbiralec stare šare, Mišek Mašek, sonček in seveda otroci.

 

Predstava traja 45. minut – predstavo bodo razumeli otroci od 3.leta naprej

 

ZA...LJUBLJENA PREDSTAVA

 

Z izvirno sceno, vključuje povezan šopek Za … ljubljenih skladb iz zgoščenke ZA…LJUBLJENE PESMICE, ki prinašajo sporočila o pomenu ljubezni do narave, živali, soljudi, planeta Zemlje, knjig in celo do drugačnosti, kar otrokom prinaša spodbude, ki razširjajo socialno učenje.

Nastopata tudi lutki – zaljubljenca Kaja in Jaka, vsak s svojo pesmijo. Jaka, v pesmi DRUGAČEN POB, odkriva in odriva predsodke ter med drugim »RAZLAGA, DA LJUBEZEN VEDNO ZMAGA.«

Kaja s pesmijo VONJ PO MEDENJAKU predstavi prve šolske ljubezni in pove, da se »ZALJUBLJA PO TEKOČEM TRAKU, KER IMA LJUBEZEN VSAKA VONJ PO MEDENJAKU.«

Nastop z duhovitimi monologi, animacijo lutk in otrok, ki predstavo soustvarjajo od začetka do konca, pletem v izvirno zgodbo.

Slednja se zaključi s sklenjenim krogom vseh prisotnih. Simbolično objamemo Zemljo in ji podarimo pesem, ki »BREZ PESTICIDOV IN ODPLAK« sporoča, da ljubezen in spoštovanje povezujeta vse nas.

Predstava traja 45. minut –  razumeli jo bodo otroci od 5. leta naprej

 

 

GLASBENO ZABAVNI KONCERT

 


Koncert vsebuje pesmi iz pevkinih zgoščenk V deželi Tamtaram , Za…ljubljene pesmice in Silno vljudno.  Pevka pesmi združi v sproščeno zabavo, kjer ne manjka animacije in bogatih sporočil.

Koncert pevka, ob kitari, popestri še z otroškimi ljudskimi  in drugimi znanimi »ponarodelimi« pesmicami...kdo ne pozna pesmic  Kuža pazi, Medvedek ni bolan, Huda mravljica, Lisička je prav zvita zver...

Primeren za:

  • Večje zabave (Veseli december, Pustne zabave..)
  • Praznovanja
  • Zaključek šolskega leta

Glasbeni nastop traja od 45. – 60. min – primeren za otroke od 2. leta naprej

 

SILNO VLJUDNA PREDSTAVA

Glasbena predstava je izpeljanka iz pevkine četrte zgoščenke Silno vljudno.
Andreja na vljuden, sproščen in zabaven način otroke popelje v svet omike in lepega vedenja.

Interaktivne zgodbe, podkrepljene z izvirnimi rekviziti, ki služijo tudi 
kot scensko ozadje, so iztočnica v posamezno pesem, ki njihovo sporočilo
samo še dodatno podkrepijo. 

V sedmih pesmicah in zgodbah otroci spoznajo Silno vljudnega pujsa, katerega vljudnost je prav nalezljiva, deklico Nadjo in Tožibibo. Skozi to prepletanje otroci spoznajo (obnovijo) vljudnostne besede in vljudnostne geste.  

Glasbena predstava, katere prvoten namen je zabava,  ponuja sodelovanje in priložnost soustvarjanja, ki je, ravno zato, vsaka zase unikat. 

Primeren za: 

  • Otroške abonmaje
  • Zunanjo predstavo za vrtce in šole (1.triada)

Glasbena predstava traja 40 min – razumeli jo bodo otroci od 3.leta naprej

HARMONIJE EVROPE

Nastopata:
Andreja Zupančič – pevka
Gašper Jarni - moderator                          

Glasbeno predstavo, ki združuje vseh 12 skladb iz zgoščenke izvedem sama. 
Poleg pevskega nastopa, scenarij vključuje zanimivosti o nastajanju tega projekta, o posameznih državah in instrumentih.

Učencem in dijakom bo predstava obogatila splošno znanje o Evropi, jim približala raznolike glasbene zvrsti, tipične za posamezna okolja ter jih spodbujala k svobodnemu sobivanju z drugimi neodvisnimi in suverenimi prebivalci – naše širše skupne domovine.

Skladbe spodbujajo domovinska čustva v najširšem pomenu besede. Slovenija, ki za nas ostaja srce Evrope, z glasbenim motivom celo prepoznavno asociira na odločno bitje srca in vabi:

K nam se pride, če se gre
po stezici v srce,
v zemljepisno pisan kraj,
ki zrcali naš značaj.

 

Glasbena predstava se lepo poda v čas:

ko, praznujemo obletnico vstopa v EU
ob slovenskem kulturnem prazniku
ob zaključku projekta Evropa v šoli, bralne značke

Glasbena predstava traja 60 minut – primerno za otroke od 10. leta in za odrasle


HARMONIJE EVROPE KOT SAMOSTOJEN KONCERT S KOMENTARJI

Koncert, ki združuje vse skladbe iz zgoščenke je izveden z živimi glasbeniki.

Zasedba: vokal, harmonika, kontrabas/el.bas kitara, bobni, klaviature, kitara, mandolina/lutnja.

* zasedbo je možno na željo organizatorja povečati

 Koncert traja 80 minut.

 

PRILOŽNOSTNE PREDSTAVE 

VESELI DECEMBER - PRIČAKOVANJE IN GLASBENA ANIMACIJA 

 Glasbeno animacijska predstava, na prijazen in duhovit način, z glasbo, zgodbo in animacijo ustvari čarobno klimo pričakovanja enega izmed dobrih mož (Miklavž, Božiček ali dedek Mraz). 

Interaktivna predstava vsebuje pesmi iz pevkinih zgoščenk (V deželi Tamtaram, Za...ljubljene pesmice, Silno vljudno), ter pred prihodom dobrega moža eno od treh novih avtorskih pesmi, ki so posvečene dobrim možem. 

Na koncu, po nagovoru dobrega moža, pevka ob kitari zapoje še venček znanih pesmi za otroke (ljudske, J.Bitenc, M.Voglar...) in povabi otroke, da skupaj z njo zaigrajo na male inštrumente, ki jih ima pevka ob tej priložnosti s seboj. 

 

Trajanje: Po dogovoru z naročnikom